torstai 17. joulukuuta 2015

Polttokuvioituja puulastoja - Etched wooden spoons

Löysin tällaisen mahtavan idean jenkkibloggari Gabrielle Blairin Design mom -blogista. Sitä piti heti kokeilla itsekin.

Alkuperäisissä ohjeissa käytetään Dremelin polttorautaa, mutta koska mulla ei sellaista ole, niin käytin mieheni kolvia. Se toimi ihan hyvin. Tosin sillä "piirtäminen" on hieman hankalaa, koska kärki on aika kaukana kahvasta.

Yllättävän hienosti meni.

En onnistunut polttamaan itseäni, lapsiani, vaatteita tai kalusteita. Nappasin käteeni ensimmäisen lastan, joka osui silmiin ja rupesin polttamaan. Tein tätä työtä keittiössä hellalla, jossa sai myös liesituulettimen päälle. Savua tulee jonkun verran ja lopuksi on aina vähän kalasavustamofiilis. Hella on myös siitä turvallinen paikka, että pienet lapset eivät pääse yllättäen nappaamaan kiinni kuumasta raudasta, niinkuin esimerkiksi ruokapöydän ääressä työskennellessä voisivat päästä. 

Tää on aika koukuttavaa. Kun olin saanut yhden lastan valmiiksi, kaivelin heti laatikosta seuraavaa. Nyt täytyy lähteä ostamaan lisää kapustoja, lastoja ja puuhaarukoita, että voin kuvioida niitä myös joulunajan viemisiksi. Nämä ensimmäiset koekappaleet pidän itse, koska ne ovat olleet jo käytössä.


I found this great idea from Gabrielle Blair's Design mom -blog. I had to try it out immediately. 

Gabrielle uses Dremel etching tool but I don't have it. Therefore I used my hubby's soldering iron. It worked fine. Although "drawing" with it is a little difficult, because the tip is pretty far from the handle.

It went surprisingly well. 

I didn't manage to burn myself, my kids, my clothes or any furniture. I just crabbed the first spatula that caught my eye and started burning. 

I worked on the kitchen stove where I could benefit from the cooker hood. There comes a little bit of smoke and in the end it feels like having spent time in a fish smoking house. The kitchen stove is safe place to do this kind of work because the small children cannot suddenly touch the hot iron there.

This is pretty addictive. As soon as I finished the first one I immediately went through my kitchen drawers for the next one. Now I have to go and by more wooden spoons and spatulas to make some christmas gifts. I'm keeping these first test pieces to myself because they have already been used.



























































Pidin kolvin koko ajan ihan täysillä. Se tuntui silti vähän riittämättömältä.
Varmaan pitää mennä ostamaan Dremelin etsaustyökalu.
I kept the soldering iron in full power for the whole time. Yet it felt a little bit insufficient.
I guess I have to go and by the Dremel etching tool.

5 kommenttia:

  1. Tosi hauska idea ja kauniita lastoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä tulla lisäämään, että ostin Lidlistä sellaisen kolvisarjan, missä on erilaisia päitä. Pääsee itsekin harjoittelemaan. :)

      Poista
    2. Voi kiitos! Ai Lidlistä? Oliks niitä siellä ihan nyt viime päivinä vai joskus aiemmin? Ootko jo ehtiny kokeilla sitä? Mulla on Lidlistä muita työkaluja ja ne on ollu ihan hyviä, joten tommonen kolvisarjakin varmaan on. Tää on ollu niin hirveetä hässäkkää tää joulunalunen, että en oo vielä ehtiny ostamaan sitä Dremeliä. Ja sen hinta on sen verran suolainen, että mieluummin ostaisin Lidlistä.

      Poista
    3. No vielä oli meidän Lidlissä kun ennen joulua kävin. En ole vielä kerennyt kokeilla. :) Kympin maksoi kolvisarja.

      Poista
    4. Täältä oli jo loppu :( . Kävin heti sillon kuikuilemassa. Olipas halpa! IKH:ssa oli joku oudon merkkinen kolvisarja 35€. En raaskinut ostaa. Ajattelin pärjäillä tällä miehen kolvilla toistaiseksi.

      Innostuin koristelemaan sillä meidän tytöille lahjaksi syömäpuikkoja ja niissä ne kuvat on niin pieniä, että ei ehtiny hermot mennä kolvin tehottomuuden takia. (syömäpuikoista tulee huomenna kuvia blogiin)

      Poista